donderdag 23 mei 2019

Dag 4

Nen goeiendag! 💚

Oh neen! Vandaag was de laatste volledige dag hier in ons resort (de bijnaam die sommige kinderen het verblijf gegeven hebben) en bij deze kan ik jullie al melden dat het een knaller van een dag was!

Deze ochtend startten we met een workshop wildcraft. De leerlingen werden ondergedompeld in de survivalwereld en kregen te horen dat ze een shelter moesten bouwen midden in de prachtige natuur. Er werd gesleept met takken en stenen, met blaadjes en naalden en ook met aarde en mos om er iets stevig en survivalwaardig van te maken. Daarna werd de shelter aan levensgevaarlijke testen onderworpen... . Was de shelter wel waterdicht? En zou deze een aardbeving overleven? 😱
Daarna werd ook een kampvuurtje gebouwd om lekkernijen op te roosteren.

's Middags aten we fishsticks met spinazie, een salade en smakelijke puree om op krachten te komen voor de namiddagactiviteit! 

We trokken onze droogste kleren aan en kregen de uitdaging om zo nat mogelijk terug te komen. Haha, grapje! We betraden met z'n tweeën een heuse kajak en ontdekten met z'n allen een stukje van de Ourthe. Het was heel gezellig, hobbelig, snel (of traag), onvoorspelbaar, hoog of laag en vooral heel erg NAT!💧💦

Het zwembad hier ligt trouwens al de hele week aanlokkelijk te blinken, dus mochten we daarin (als we dat wilden) ook nog een duikje nemen.

En alsof het nog niet genoeg was vandaag... Werden we verrast door de monitoren met een megazotte fuif! We aten iets, dronken iets, dansten een beetje en amuseerden ons vooral heel erg. De juffen en meesters werden met een groot applaus weggestuurd door de monitoren om te genieten van gezellige maaltijd zonder kindjes 😉.

Om de dag met een knal af te sluiten, richtten we nog een talentenshow in. Hier werden we verwend met een basketdemonstratie, dansjes, een koalashow, stand-up comedy en ander leuks. Wat een geweldige groep is het toch!

Tot morgen voor alweer het laatste blogbericht!